NOVI SUBARU FORESTER E-BOXER OSVOJIO EURO NCAP NAGRADU “BEST IN CLASS CARS“ ZA 2019

• Subaru Forester e-BOXER nagrađen je titulom najboljeg automobila u Small Off-Road/MPV class – klasi „mali Off-Road/MPV“ – u izboru Euro NCAP*1
• Ovo je druga nagrada “Best in Class” by Euro NCAP za Subaru
• Potpuno novi Forester e-BOXER ostvario je najveći rezultat do sad u svojoj klasi*2 u segmentu testiranja zaštite dece putnika (Child Occupant Protection test).

Zaventem, 10. januar, 2020 – Subaru Europe, evropska podružnica Subaru korporacije (Subaru Corporation), saopštila je da je potpuno novi Subaru Forester e-BOXER (evropska specifikacija) proglašen za najbolji automobil u klasi – “Best in Class Cars of 2019”, u klasi malih Off-Road/MPV modela. “Best in Class Cars of 2019” je nagrada koja se dodeljuje modelu sa najboljim performansama u svakoj klasi u Evropskom programu kontrole novih automobila, poznatijem kao EuroNCAP – European New Car Assessment Programme (Euro NCAP) – u testiranju bezbednosnih performansi za 2019. godinu.
Ovo je drugi put da je Subaru osvojio ovo prestižno priznanje, nakon što su SUBARU XV i Impreza nagrađeni sa “Best in Class of 2017” titulom u kategoriji malih porodičnih automobila.

Potpuno novi Subaru Forester e-BOXER osvojio je maksimalnih pet zvezdica sa izuzetnim rezultatima u sve četiri oblasti ispitivanja (odrasli putnici, deca putnici, ostali učesnici u saobraćaju – VRU/Vulnerable Road Users, bezbednosne asistencije vozaču), uz beleženje najvećeg rezultata do sad u svojoj klasi za zaštitu dece putnika (Child Occupant Protection) u okviru Euro NCAP 2019 Protokola testiranja.

Na globalnom nivou, novi Forester pete generacije je do sad ovenčan značajnim priznanjima: u Japanu, Forester je osvojio Prvu nagradu JNCAP*4 u JNCAP (Japan New Car Assessment Program)*5 testiranju bezbednosnih perfomansi prilikom udesa za 2018. godinu i najveću ocenu od ASV+++ (Advanced Safety Vehicle Triple Plus) u JNCAP u testiranju performansi pasivne bezbednosti za 2019. godinu. Nagrada Grand Prix 2018-2019 u JNCAP testiranju bezbednosnih perfomansi prilikom udesa druga je osvojena ovakva nagrada za Subaru posle Grand Prix nagrade za modele Impreza i SUBARU XV u ocenjivanu 2016-2017. godine.

*1: Nezavisna organizacija crash testova i bezbednosti podržana od sedam evropskih vlada, automobilskih i potrošačkih klubova
*2: Subaru Forester e-BOXER rezultat zaštite dece putnika: 91% od poslednjeg Euro NCAP Protokola testiranja, zabeleživši najveći rezultat u kategoriji Small Off-Road/MPV
*4: Nagrada za JNCAP pet zvezdica ocenjuje vozilo koje je zabeležilo najveći rezultat do tad, u vreme ocenjivanja
*5: Program ocenjivanja bezbednosti vozila u Japanu se sprovodi od strane Ministarstva zemljišta, infrastrukture, transporta i turizma (MLIT) i Nacionalne Agencije za automobilsku bezbednost i pomoć žrtvama (NASVA).